Vier nieuwe Vlaamse programma’s op Canvas

© Belga

In afwachting van de lancering van het derde VRT-kanaal lanceert Canvas komend voorjaar vier nieuwe Vlaamse producties. ‘De Flandriens van het Veld’, ‘Rusland voor Beginners’, ‘Nonkel Pater’ en ‘Een Laatste Groet’.

‘Een Laatste Groet’ is een nieuwe comedyshow waarin één ‘interessante Vlaming’ het voorrecht krijgt om zijn eigen begrafenis bij te wonen. Het programma, gepresenteerd door Bart Peeters, moet “een kleurrijk en geestig portret” worden.

In het nieuwe Woestijnvis-programma ‘Nonkel Pater’ kijken oud-missionarissen voor een laatste keer achterom. Ze schetsen de geschiedenis van nonkel pater in Congo.

‘De Flandriens van het Veld’ is een 6-delige documentairereeks over de elf Belgische wereldkampioenen veldrijden bij de eliterenners. De reeks wordt uitgezonden in de aanloop naar het WK veldrijden in Koksijde eind januari.

Tien Vlamingen verkennen in ‘Rusland voor Beginners’ de Russische samenleving in al haar facetten. Ze worden geholpen door Lena De Winne, de van oorsprong Russische echtgenote van Frank De Winne.

Canvas brengt ook nieuwe reeksen van ‘Comedy Casino’ en van ‘Belga Sport’, met onder meer documentaires over het wk wielrennen in 1990 en tafeltennisser Jean-Michel Saive.

Derde VRT-net

Het jaar 2012 belooft ‘een bijzonder jaar’ te worden voor het tweede VRT-net. In de loop van 2012 komt er een derde net, uitsluitend bestemd voor kinderen en jongeren. ‘Dat biedt extra opportuniteiten om de kijkers optimaal te bedienen’, aldus netmanager Mark Coenen.

Coenen blikte ook terug op ‘een sterk najaar’. ‘Zeven van de tien best bekeken Canvas-programma’s zijn Vlaams. Tussen 1 oktober en 6 december haalde Canvas een marktaandeel van 10,1 procent. Dat is 1,4 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, en dat overtreft mijn stoutste verwachtingen.’ (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content