VIER haalt Iwein Segers uit ‘Komen Eten’

VIER gaat drie weken na de lancering al drastisch ingrijpen in een van zijn programma’s. Presentator en komiek Iwein Segers zal wegens tegenvallende kijkcijfers niet meer te zien zijn in ‘Komen eten’.

In vergelijking met de kijkcijfers van ‘Komen Eten’ op het voormalige VT4, zijn die op de vernieuwde zender ronduit dramatisch. Amper 50.000 kijklustigen zitten met de regelmaat van een klok achter de beeldbuis om de kookavonturen van de vier gasten van de week te volgen. Enkele maanden geleden, toen Peter van Asbroeck het programma aan elkaar praatte, waren er dat nog gemakkelijk 300.000.

Voor VIER reden genoeg om drie weken na de lancering van de vernieuwde zender presentator Iwein Segers van het scherm te halen. De komiek zou te saai zijn, zijn grappen komen niet over en vooral: er wordt daags nadien nog amper nagepraat over de fratsen van de kandidaten. En dat komt de populariteit van het programma niet ten goede.

Exit Segers dus. Maar wat of hoe het verder moet, is voorlopig niet bekend. Komt er een andere presentator? Opnieuw een offscreenstem? Wat het ook moge worden zijn, productiehuis Woestijnvis en SBS Belgium, het moederhuis, zijn druk in de weer om de kijkcijfers tijdens de vooravond fors op te krikken. Zo zou de uitzending van ‘Komen Eten’ verlaat worden, wat ook gevolgen heeft voor de volledige avondprogrammatie van VIER. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content