Vier dingen die wij niet wisten over Friends

Jennifer Aniston. 'Rachel' in Friends. © x

Een tijd geleden dook Vanity Fair in de geschiedenis van de hitserie Friends. Wij pikten er vier dingen uit (die wij niet wisten).

LISA KUDROW HAD EVEN GOED IN FRASIER KUNNEN MEESPELEN

Lisa ‘Phoebe’ Kudrow had eigenlijk ook kunnen doorbreken als Roz in Frasier, de beroemde sitcom die in 1993 – een jaar voor Friends – van start ging. Ze had de rol van Frasiers assistente gekregen, maar tijdens de opnames van de pilootaflevering werd ze ontslagen door de regisseur. Niet om persoonlijke redenen weliswaar, want diezelfde man regisseerde een jaar later ook de eerste aflevering van Friends.

HET KAPSEL VAN ROSS IS OORSPRONKELIJK VAN PONTIUS PILATUS

De enige van de zes vrienden die geschreven was met een bepaalde acteur in gedachten, was Ross. David Schwimmer stond, toen hij de rol aangeboden kreeg, op de theaterplanken als de Romeinse prefect Pontius Pilatus en had daarvoor zijn haar kort laten knippen.

HET IQ VAN JOEY IS DAT VAN MATT LEBLANC

In het originele script voor de eerste aflevering was Joey niet de ietwat slome goedzak die hij uiteindelijk wel werd. Dat hij tot de domste van de groep ‘promoveerde’, had het personage volledig te danken aan acteur Matt LeBlanc, ‘who plays dumb very well’, aldus schrijver/producent David Crane.

JENNIFER ANISTON HEEFT MOETEN HUILEN OM ERBIJ TE MOGEN

Jennifer Aniston stond in poleposition voor de rol van Rachel, alleen speelde ze op dat moment mee in Muddling Through, een sitcom die net van start was gegaan op CBS, de grote concurrent van Friends-thuisbasis NBC. Zelfs nadat ze aan de telefoon huilend had gesmeekt bij de CBS-bazen, mocht ze niet onder haar contract uit, waarop NBC enkele weken lang een paar succesvolle films heeft geprogrammeerd tegenover Muddling Through. Gevolg: de kijkcijfers kelderden, de sitcom werd afgevoerd en de rest is geschiedenis.

Maandag 22 september was het exact 20 jaar geleden dat de eerste aflevering van de populaire serie Friends in de ether ging. Een terugblik in enkele memorabele momenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content