(Video): 10 stijlfiguren uitgebeeld door Monty Python

Niks zo interessant als retorica. Maar niet alle Latijnse en Griekse termen voor stijlfiguren zijn even gemakkelijk om te begrijpen, laat staan onthouden. Gelukkig is er het internet om ons een handje te helpen.

Niks zo interessant als retorica. Maar niet alle Latijnse en Griekse termen voor stijlfiguren zijn even gemakkelijk om te begrijpen, laat staan onthouden. Gelukkig is er het internet om ons een handje te helpen. De vrolijke jongens van Monty Python hebben in hun televisiecarrière zowat ieder bestaand stijlfiguur gebruikt. Een vriendelijke Vimeo-gebruiker verzamelde tien stijlfiguren, uitgebeeld door de Britse komieken in hun legendarische reeks ‘Monty Python’s Flying Circus’. Zo toont John Cleese ons wat een paradiastole (chique term voor eufemisme) is door een man met drie achterwerken in de war te brengen met zijn rond-de-pot-draaierij. Gooi uw handboek voor stijlfiguren alvast in de vuilnisbak want hier krijgt u de tien vreemdst klinkende op een presenteerblaadje aangeboden. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content