‘Via Annemie’ genomineerd op televisiefestival Monte Carlo

© BELGA

Het Eén-programma “Via Annemie” heeft een nominatie op zak voor het televisiefestival van Monte Carlo. De afleveringen “Blijf van mijn lijfje”, over genitale verminking van jonge meisjes, zijn genomineerd in de categorie Current Affairs Documentaries. De Golden Nymph Awards worden op donderdag 18 juni uitgereikt tijdens de slotceremonie.

Afgelopen vrijdag werd “Via Annemie” al genomineerd voor een Rockie Award van het World Media Festival in het Canadese Banff. De reeks werd geselecteerd in de categorie Humanitarian and investigation. Ook het INPUT-festival in Tokio selecteerde de reportages over de vrouwenbesnijdenissen in Kenia. Struyf is gepakt door deze internationale aandacht.

“De drie nominaties op internationale documentairefestivals doen mij veel plezier. Het is een blijk van internationale aandacht voor een gruwelijke wanpraktijk die elk jaar opnieuw miljoenen kinderen treft. Het is ook een teken van professionele waardering voor dit moeilijke reportagewerk, want de reportages over de massale meisjesbesnijdenissen in Kenia bevatten uniek beeldmateriaal. Deze illegale praktijken gebeuren namelijk meestal ver weg van het oog van de buitenwereld”, aldus Struyf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content