‘Vermist’ en ‘Crimi Clowns’ genomineerd voor TV Festival van Monte Carlo

De Vlaamse series ‘Crimi Clowns’ en ‘Vermist’ zijn genomineerd voor het tv-festival van Monte Carlo in juni. Ze maken zo kans op een van de meest prestigieuze onderscheidingen voor tv-fictie in de wereld.

De organisatie van het prestigieuze tv-festival van Monte Carlo heeft de 2BE-reeks Crimi Clowns genomineerd is in de categorieën Beste Internationale Comedy-reeks en Beste Europese Comedy-reeks. ‘Vermist’ dingt mee naar een prijs in de categorieën Beste Internationale Drama en Beste Europese Drama.

Het tv-festival gaat van 9 tot en met 13 juni 2013 voor de 53ste keer door in het mondaine Monaco, Monte Carlo. De internationale pers verzamelt er om programmamakers, acteurs, actrices en tv-persoonlijkheden vanuit de hele wereld te ontmoeten. Elk jaar selecteert een professionele jury genomineerden in verschillende categorieën. De winnaars van deze prestigieuze tv-prijzen worden aan het einde van de festivalweek gelauwerd tijdens een Award-ceremonie in aanwezigheid van Prins Albert van Monaco.

Crimi Clowns
‘Ik ben eerlijk gezegd wel verrast’, reageert Luk Wyns, geestelijke vader van Crimi Clowns. ‘Monte Carlo is een internationaal gerenommeerd festival en heeft de naam erg traditioneel te zijn. En Crimi Clowns is een gedurfde serie die dolt met de regels van de klassieke televisiefictie.’

Momenteel loopt Crimi Clowns De Movie in de bioscopen en zijn de opnames aan de gang voor een tweede televisieseizoen van de reeks, die later dit jaar bij 2BE in première zal gaan. Bovendien komt deze week ook Crimi Clowns De Soundtrack uit op iTunes waarop 22 originele nummers te beluisteren zijn.

Vermist

Dat ‘Vermist’ opnieuw een kans maakt om in de prijzen te vallen op het prestigieuze tv-festival van Monte Carlo, geeft volgens SBS België – moederholding van VIER en VIJF – blijk van het internationale succes van de serie. ‘Vermist’ is intussen te zien in 92 landen en werd de voorbije jaren al eerder genomineerd in Monte Carlo.

Vanaf 6 mei starten de opnames van het vijfde seizoen, dat later dit jaar op VIER wordt uitgezonden. Intussen werd ook al een zesde reeks besteld. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content