Veerle Baetens krijgt rol als ’15de-eeuwse bitch’ in internationale topreeks

Het gaat Veerle Baetens voor de wind. De actrice die momenteel te zien is in ‘The Broken Circle Breakdown’ speelt binnenkort in de prestigieuze BBC-serie ‘The White Queen’ die in België wordt opgenomen.

Actrice Veerle Baetens speelt de rol van Margaretha van Anjou in de BBC-serie ‘The White Queen’, die helemaal in België wordt opgenomen. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

In de tiendelige BBC-serie, die de Engelse Rozenoorlogen als onderwerp heeft maar helemaal in België gefilmd wordt, komt de dochter van René I van Anjou aan bod in de vierde en vijfde aflevering. Zoals andere vrouwen in de serie beraamt ook zij, als echtgenote van Hendrik VI, mee complotten om haar zoon, Eduard van Westminster, op de troon te krijgen.

Voor Baetens is de rol een eerste, interessante kans om buiten de landsgrenzen zichtbaar te worden. Met een productiebudget van 22 miljoen euro is ‘The White Queen’ een internationale topreeks. De distributierechten van de serie werden onlangs gekocht door het Amerikaanse entertainmentbedrijf Starz LLC.

In de eerste afleveringen kregen enkele Vlaamse acteurs kleine rollen. Baetens begint donderdag 25 oktober te filmen en staat geboekt voor zeven draaidagen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content