‘VanThilt on tour’ schrapt rubriek Howard Gutman

© Belga

Het Eén-programma ‘VanThilt on tour’ schrapt tijdelijk de rubriek ‘Buy Buy Belgium’ van Howard Gutman. De Amerikaanse ambassadeur wordt genoemd in een zedenzaak.

Howard Gutman, de Amerikaanse ambassadeur in België, zit in nauwe schoentjes sinds zijn naam wordt genoemd in een zedenzaak. Nu er een onderzoek loopt, wordt zijn vaste rubriek in het programma ‘VanThilt on tour’, waarvoor hij stukjes uit de archieven van de openbare omroep inspreekt, geschrapt.

‘We hebben beslist om de rubriek met Gutman deze week van het scherm te halen. Het gaat hier om een persoon in opspraak, en daarom hebben we voorzorgsmaatregelen genomen. Maar het is zeker geen veroordeling’, zegt VRT-woordvoerder Stijn Ombelets. Eind deze week wordt beslist of de rubriek opnieuw zendtijd krijgt in het programma van Marcel Vanthilt.

Gutman werd er in de Amerikaanse pers van beschuldigd prostituees te hebben opgezocht in een Brussels openbaar park, onder wie minderjarigen. Gutman ontkent met klem alle beschuldigingen. ‘Ik ben woedend en bedroefd aangaande de ongegronde aantijgingen die in de pers verschenen zijn’, reageerde hij. ‘En de vier jaar die ik trots in België gediend heb besmeurd te zien, is verschrikkelijk.’

Het Witte Huis heeft een onderzoek gestart. ‘Voorlopig beschuldigen we niemand’, zegt de woordvoerder, ‘maar mocht het zo zijn, dan zal president Obama optreden.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content