VAF steunt tv-projecten van Knack Focus-columnisten Paul Baeten Gronda en Joost Vandecasteele

© .

Het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft bekendgemaakt welke nieuwe televisieprojecten steun krijgen. Onder meer een fictiereeks geschreven door Paul Baeten Gronda en een comedyreeks van de hand van Joost Vandecasteele, kregen groen licht.

Het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) heeft haar rapport met productie-, scenario- of ontwikkelingssteun voor komende tv-projecten bekendgemaakt.

‘Over Water’

‘Over Water’ – over een goede man die in elke situatie het noodzakelijke doet – is het gezamenlijke project van literair schrijver en Knack Focus-columnist Paul Baeten Gronda en Tom Lenaerts.

‘Over Water’, een creatie van Lenaerts’ productiehuis Panenka, zit voorlopig nog in scenario-fase, maar krijgt dus nu al groen licht van het VAF. En nog beter: een financiële steun ter waarde van 25.000 euro.

Het verhaal gaat over John Beckers, een mislukte kok die ten einde raad een job aanneemt in het expeditiebedrijf van zijn schoonvader. Hij ontdekt al snel dat het havenbedrijf betrokken is bij criminele activiteiten en het duurt niet lang voor hij daar zelf deel in gaat nemen. De reeks zal te zien zijn op één.

‘Heteroseksueel homo-koppel’

Paul Baeten Gronda is schrijver van onder meer ‘Onder vrienden’, een roman voor en over dertigjarigen, en ‘Straus Park’, een kosmopolitische roman over liefde, familie en lot. Voor het blad Knack Focus duikt hij elke week in de populaire cultuur.

Zijn samenwerking met Tom Lenaerts voor het nieuwe project loopt alvast gesmeerd. ‘We wonen letterlijk samen als een soort heel cool, weliswaar heteroseksueel homo-koppel’, lacht hij.

‘B’

Verder was er ook groen licht voor ‘B’ van Pieter Van Hees. Die reeks werd geschreven door Knack Focus-columnist Joost Vandecasteele.

‘B’ is een satirische comedyreeks die zich afspeelt in Brussel. Het verhaal volgt de neurotische 29-jarige Jonas in zijn zoektocht naar geluk, liefde en een job in een Brussel. Hij krijgt te maken met een generatieconflict en een economische crisis.

Joost Vandecaseele schreef onder meer ‘Vel’, ‘Massa’ en ‘Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij.’

Voor Knack Focus laat hij elke maand zijn innerlijke nerd los.

Naast deze reeksen kregen‘Call Boys’ van Jan Eelen en het tweede seizoen van de VTM-reeks ‘Cordon‘ een financiële injectie.

Andere nieuwe tv-producties die VAF-steun genieten, zijn onder meer de fictiereeks ‘De Infiltraint‘ (geregisseerd door Joël Vanhoebrouck, op VTM), ‘De dag‘ (geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, op VIER) en de Canvas-docureeks ‘Exitus‘. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content