‘Uncle Phil’ uit ‘The Fresh Prince of Bel Air’ overleden

Acteur James Avery, alias Uncle Phil uit de populaire televisieserie ‘The Fresh Prince of Bel Air’, is op 65-jarige leeftijd overleden. Naast acteren schreef hij ook gedichten en scripts voor televisie.

Acteur James Avery, alias Uncle Phil uit de televisieserie “The Fresh Prince of Bel Air”, is op 65-jarige leeftijd overleden.

De celebritieswebsite TMZ meldde dat de acteur in een ziekenhuis in Los Angeles stierf na een openhartoperatie. Bevestiging van die toelichting kreeg het televisiestation ABC niet.

Geboren in 1948 in Atlantic City diende Avery van 1966 tot 1968 in de oorlog in Vietnam. Terug in de VS schreef hij gedichten en scripts voor televisie, onder andere voor ‘Ameda Speaks: Poet James Avery’, dat een Emmy won.

Avery werd vooral bekend voor zijn acteerwerk, in het bijzonder in de sitcom ‘The Fresh Prince of Bel Air’ waarin hij Uncle Phil was. In totaal was hij te zien in een vijftigtal langspeelfilms, waaronder ‘Dr. Dolittle 2’ en ‘License to Drive’. Hij had ook bijrollen in tal van andere televisieseries, zoals ‘Grey’s Anatomy’, ‘That 70’s show’ en ‘NYPD Blue’. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content