Twee nominaties voor ‘Het Goddelijke Monster’ in China

De dramareeks ‘Het Goddelijke Monster’ is genomineerd in de categorieën ‘Beste TV Serie’ en ‘Beste Regisseur van een TV Serie’ (Hans Herbots) op het Sichuan TV Festival in China.

De tiendelige dramareeks “Het Goddelijke Monster”, in het najaar van 2011 op Eén uitgezonden, is genomineerd in de categorieën “Beste TV Serie” en “Beste Regisseur van een TV Serie” (Hans Herbots) op het Sichuan TV Festival in China.

Gebaseerd op de gelijknamige romantrilogie van Tom Lanoye, vertelt “Het Goddelijke Monster” het tragische relaas van Katrien De Schrijver als middelpunt van een totale omwenteling in haar omgeving. Wanneer zij tijdens een jachtpartij in Zuid-Frankrijk haar man neerschiet, leidt het incident tot een kettingreactie aan gebeurtenissen die niet enkel een bom leggen onder de reputatie van haar hoog aangeschreven familie, maar ook onder het volledige establishment en politieke
bestel in België.

De reeks, geproduceerd door Eyeworks, lokte in het najaar van 2011 gemiddeld meer dan 1 miljoen kijkers op Eén. “Howel de reeks zich afspeelt tegenover een achtergrond die verwijst naar recente historische gebeurtenissen in België, is het verhaal van de val van het machtige familie-imperium en de context van de politieke machtstrijd een universeel gegeven dat ook buiten België aanspreekt”, merkt Saidja Callewaert van het VAF op.

De twee nominaties op het Sichuan TV Festival tonen het internationale potentieel. De biënnale in China is één van de grootste televisiefestivals in Azië en richt zich vooral op het ontdekken van nieuwe formats en reikt in verschillende categorieën Gouden Panda Awards uit. Het Sichuan TV Festival vindt plaats van 16 tot 18 november in Chengdu. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content