Twee klachten voor misbruik van vertrouwen tegen Barbara Gandolfi en ex-man

In maart 2012 zijn twee nieuwe klachten wegens misbruik van vertrouwen neergelegd tegen Barbara Gandolfi en haar ex-man Frédéric Vanderwilt. Dat schrijft Le Soir Mag woensdag. Het
ex-koppel zou twee keer een wagen hebben gehuurd zonder leasing te betalen, zo heeft het parket van Brussel bevestigd. De zaak dateert uit 2009.

Misbruik van vertrouwen

Barbara Gandolfi en Frédéric Vanderwilt bestelden destijds, via een van hun bedrijven, twee exemplaren van de Chrysler 300C maar hebben nooit de leasing betaald. Mercedes Benz (eigenaar van het merk Chrysler) heeft de wagens nooit gerecupereerd en heeft een punt achter de leasing gezet en klacht neergelegd voor diefstal van voertuigen.

“Maar gezien de aard van het dossier zijn de feiten geherkwalificeerd tot ‘misbruik van vertrouwen'”, aldus Le Soir Mag. Het dossier werd overgemaakt aan het parket van Brugge.

Meerdere onderzoeken

Barbara Gandolfi en Frédéric Vanderwilt zijn betrokken in meerdere gerechtelijke zaken. Het parket voert sinds 2004 onderzoek naar de financiële activiteiten van het ex-koppel.

De ex-vriendin van Jean-Paul Belmondo werd in juni 2011 veroordeeld tot een boete van 27.500 euro door de arbeidsrechtbank van Brugge. Bij een controle door de sociale inspectie werden tien niet-ingeschreven werknemers aangetroffen in twee van haar nachtclubs. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content