Tv-tip: The Departed @ VIER (20.45u)

Met The Departed keerde Martin Scorsese – na The Aviator – terug naar zijn vertrouwde biotoop van het gangstermilieu.

Met The Departed keerde Martin Scorsese – na The Aviator – terug naar zijn vertrouwde biotoop van het gangstermilieu. De basis was Infernal Affairs, een Hongkongtopper van Andy Lau en Alan Mak. Marty transponeert het verhaal naar Boston en maakt er een vernuftig misdaadepos van over de undercoveroorlog van de cops tegen de Ierse onderwereld.

Het vernuftig vertelde verhaal vertrekt van een ambigu dubbel kat-en-muisspel tussen twee infiltranten. De straatwijze Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) heeft door zijn gewelddadige temperament zijn flikkenbadge moeten inleveren, maar krijgt een nieuwe kans als undercoveragent in de bende van de machtige gangsterbaas Costello (Jack Nicholson). De ambitieuze Colin Sullivan (Matt Damon) is dan weer een rechercheur die zich binnen de staatspolitie van Massachusetts sluw opgewerkt heeft – ‘ You rise fast, like a twelve year old dick’ – en tegelijkertijd als mol voor diezelfde Costello fungeert. De twee Judassen proberen elkaar te slim af te zijn, maar kunnen niet aan hun roots ontsnappen. (LJ)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content