Tv-tip: ‘Stephen Fry: Out There’ @ Ned 2 (23.00u)

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Sochi toont Nederland 2 de docu waarin de Britse komiek en presentator Stephen Fry onderzoekt hoe homoseksualiteit in de wereld wordt beleefd.

In de week vooraf aan de Olympische Spelen in het Russische Sochi, toont de VARA op Nederland 2 de tweedelige BBC-serie ‘Out There’ van komiek, presentator en documentairemaker Stephen Fry. Daarin onderzoekt hij in verschillende landen hoe homoseksualiteit ter plekke wordt beleefd.

De eerste aflevering werd dinsdag vertoond. Vandaag bezoekt de Brit Brazilië, een land dat is geëvolueerd van verregaande discriminatie van holebi’s naar volwaardige juridische rechten van homoseksuele burgers. Maar dat fraaie plaatje verbergt een donkere realiteit. Dat blijkt uit het gesprek dat Fry – zelf een homo-icoon – heeft met parlementslid Jair Bolsonaro, die fel gekant is tegen gelijke rechten voor homo’s.

In Rusland, waar de situatie van holebi’s ronduit rampzalig is geworden, ontmoet hij Vitaly Milonov. De conservatieve politicus heeft een wetsvoorstel ingediend tegen de zogenaamde ‘promotie’ van homoseksualiteit bij minderjarigen. Het werd een heftige discussie (bekijk fragment onderaan). In India leert hij meer over travestieten. (DB)

– ‘Stephen Fry: Out There’ werd eerder vertoond op Canvas –

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content