Tv-tip: Soundtrack @ Canvas (21.30u)

Jef Neve, Isolde Lasoen, Tijs Delbeke en Flip Kowlier componeren hun eigen liedjes in Zuid-Afrika © Canvas

In de eerste reeks van het bekroonde tv-programma Soundtrack boden de eeuwig op voet van oorlog levende landen Israël en Palestina nog het decor voor een muzikale rondreis. Deze keer trekken vier Vlaamse muzikanten gepakt en gezakt met hun instrument en stem doorheen Zuid-Afrika.

Twintig jaar na de val van de Apartheid gaan Tijs Delbeke, Isolde Lasoen, Jef Neve en Flip Kowlier op zoek hoe muziek een rol heeft gespeeld in de bewogen geschiedenis van het Zuid-Afrikaanse land. Al rondtrekkend componeren ze een eigen soundtrack, waarbij hun avonturen, ontmoetingen en gevoelens de bron van inspiratie vormen.

Dat het niet altijd gemakkelijk is om spontaan een liedje uit je mouw te schudden omdat de zon net goed zit, geeft Neve in weekblad Knack Focus toe. Maar de pianovirtuoos verzekert dat het productiehuis Geronimo erin geslaagd is om de rondreis perfect te vatten.

De route start in Johannesburg, waarna het viertal het verscheurde land van Zuid-Afrika doorloopt om vervolgens in Kaapstad hun doortocht en soundtrack af te ronden. Van een ongewenst optreden voor een zaal vol racistische blanke Zuid-Afrikanen, naar een samenspel met een zwarte rapper die zingt over Boeren vermoorden, tot een bezoek in de politiek geëngageerde wijk in Soweto. De reeks gaat geen enkele gevoelige confrontatie uit de weg. Reden genoeg om de televisie woensdagavond af te stemmen op Soundtrack.

(FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content