Tv-tip: ‘Scott & Bailey’ @ Canvas (23.20u)

© gf

Aftrap van het derde seizoen van de Britse misdaadreeks over twee vrouwelijke detectives bij de Manchester Metropolitan Police.

‘Lewis with skirts on’, werden ze al genoemd. Of nog: ‘Cagney & Lacey in Manchester.’ Voor wie geen idee heeft waarover het hier gaat: Janet Scott (Lesley Sharp) en Rachel Bailey (Suranne Jones) zijn twee speurders van het Major Incident Team van de verder onbestaande Manchester Metropolitan Police. Ze zijn boezemvriendinnen en tegenpolen. Bailey is een impulsieve vrijgezel, Scott is bedachtzamer en een alleenstaande moeder van twee dochters.

Het idee van deze politieserie kwam van Jones zelf en van een andere Britse actrice, Sally Lindsay (zegt Coronation Street u nog iets?). Ze vonden dat er nood was aan vrouwelijke personages die niet gewoon echtgenote, moeder, minnares of sidekick zijn. Scott & Bailey werd op twee afleveringen na door vrouwen geschreven en draait de zaken sierlijk om: mannen zijn gewoon echtgenoot, vader, minnaar of sidekick. Het zijn de vrouwen die zich deze keer gul bedienen van droge humor, vrije liefde en een milde drankzucht, terwijl de mannen randpersonages zijn die zich tevreden moeten stellen met de softe rollen. Een kniesoor die daarop let.

Ook het derde seizoen, dat Canvas deze week op gang trapt, toont Scott & Bailey als een intelligente policier die even ruig en realistisch als menselijk en warm is, met dank aan de drie leading ladies en een verhaallijn die minder hobbelig is dan hun complexe levens.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content