Tv-tip: Rectify – Seizoen 2 (22.50u, Canvas)

© /

Start van het tweede seizoen van Rectify, de uitstekende serie over de vrijlating van ene Daniel Holden, die twintig jaar op death row heeft gezeten.

Het tweede seizoen van Rectify opent met het geblutste gezicht van Daniel Holden (Aden Young), een zwijgzame kerel die negentien jaar in death row heeft doorgebracht voor de verkrachting van en de moord op zijn toenmalige vriendinnetje, maar opnieuw op vrije voeten komt omdat nieuw DNA-bewijs hem vrijpleit. Nu woont hij weer bij zijn ouders.

Holdens leven is tijdens zijn jaren in de nor volledig tot stilstand gekomen. Langzaam tast hij de wereld en de mensen om zich heen af.

De vraag of hij schuldig is, blijft grotendeels onbeantwoord. Daardoor lijkt Rectify soms wel de fictievoorloper van Making a Murderer, de docureeks over een man die na jaren (onschuldig) in de cel te hebben gezeten zijn leven weer opneemt.

Al is de plot van Rectify van ondergeschikt belang: de serie zindert, kabbelt en ademt een gekweldheid uit die je zelden ziet in Amerikaanse producties. Met dank aan de desolate zuiderse decors, de melancholische muziek, de ijzersterke vertolkingen en het meditatieve tempo. (AI)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content