Tv-tip: ‘Paradies: Liebe’ @ Prime à la carte

Het eerste deel van Ulrich Seidls spraakmakende Paradies-trilogie volgt enkele vrouwen die naar Kenia trekken om te profiteren van de lokale ‘beach boys’. Vanaf vandaag op Prime à la carte.

Paradies: Liebe

Vanaf 27 januari op Prime à la Carte

In dit eerste deel van zijn Paradies-trilogie: (de delen Glaube en Hoffnung volgden later) volgt de Oostenrijkse zwartkijker de avonturen van een vijftigjarige huisvrouw uit Wenen die zich tijdens haar vakantie in Kenia als sugar mama te goed doet aan jong, zwart mannenvlees. Als vanouds gaat Seidl geen enkel taboe of genant moment in de weg; met groteske, half geïmproviseerde en in symboolbeladen scoopbeelden gevatte scènes met blote, om geld bedelende zwarten en vadsige, geile blanken tot gevolg.

Wie nu precies wie misbruikt blijft in deze stoet van menselijke exploitatie annex malle metafoor voor onze geglobaliseerde kolderplaneet dan ook nooit volledig duidelijk. Alleen blijft Seidl iets te lang op dezelfde nagel kloppen en had het allemaal een stuk compacter gekund.

Niettemin: een door en door wrange sociale parabel met enkele scènes die u niet licht zult vergeten. (DM)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content