Tv-tip: Olalala @ Canvas (20.40u)

Canvas keert terug naar een oude liefde: de muziekquiz. De opvolger van Nonkel Pop heet Olalala, vrij naar Arno en co. Dames en heren, uw gastvrouw: tv-neofiet Siska Schoeters.

Siska Schoeters: Zelf ben ik niet zo’n quizzer. Ik ben zelfs nog nooit gevraagd voor De slimste mens ter wereld. (lacht) Er ging wel een beetje een wereld voor mij open toen Stijn Peeters van Alaska TV voor een cafétest vroeg. Best een indrukwekkende ervaring, om voor de eerste keer een quiz te presenteren, en dat voor de ogen van mensen als Adriaan Van den Hoof, Jimmy Dewit (alias DJ Bobby Ewing, nvdr.) en Bart Peeters.’

Studio Brussel-luisteraars kennen je van je vrolijke presenteerstijl. Neem je die ook mee naar de televisie? Schoeters: De mensen van Alaska zeggen me regelmatig dat ik vooral mezelf moet blijven, zoals tijdens die cafétest. Dat ben ik ook van plan. Ik denk ook niet dat ze op zoek waren naar een klassieke presentatrice of een extreme muziekfreak, maar eerder iemand die veel van muziek houdt maar zichzelf vooral ook kan relativeren. Ik hoef ook niet de allesweter uit te hangen. Jan Delvaux werkt mee aan de quizvragen en bijna elke keer weet hij mij te verbazen met onwaarschijnlijke weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat Donna Summer haar longkanker weet aan de stofwolk van 9/11 in New York?

Euh nee. Bij wie ga je in Olalala naar dergelijke weetjes hengelen? Schoeters: Voor de kandidaten gaan we evenmin op zoek naar wandelende muziekencyclopedieën, wel naar mensen die iets met muziek hebben, zoals Adriaan Van den Hoof, Bart Peeters, Bart De Pauw, Tom Waes, maar ook naar minder voor de hand liggende namen als actrice Lisa Naert en Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers. Stuk voor stuk mensen die geestig uit de hoek kunnen komen als het over muziek gaat.

De vergelijking met Never Mind the Buzzcocks dringt zich dan op. Schoeters: Een mooie vergelijking, maar laten we eerlijk zijn: wij zullen nooit Britten zijn, hun gevoel voor humor inbegrepen. In Olalala zullen we op ons eigen manier humor bedrijven. Ik heb trouwens enkele Buzzcocks-filmpjes bekeken op YouTube maar ik heb besloten daar even niet meer naartoe te surfen, om mij niet te hard te laten beïnvloeden.

Na Peter Van de Veire, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn, om er maar een paar te noemen, ben jij de zoveelste Studio Brussel-stem die ingaat op de lokroep van de beeldbuis. Schoeters: En als je nog verder teruggaat in de tijd, stoot je ook op namen als Kathleen Cools en Lieven Van Gils. Netmanager Jan Van Biezen noemt StuBru met enige trots wel eens een kweekvijver van talent maar het is niet zo dat we allemaal zitten te wachten tot we een aanbod van de televisie krijgen. Ik heb er nooit zelf naar gehengeld. En wanneer Olalala erop zit, keer ik met plezier terug naar de radio.

Hoe ver gaat jou eigen liefde voor muziek? Schoeters: Ver, uiteraard Ik werk voor Studio Brussel en life is music, altijd en overal. Ik heb ook het voordeel dat Tomas De Soete (Schoeters’ partner, nvdr.) veel vinylplaten heeft. Als ik iets van muziek wil horen waar ik nog niet helemaal in thuis ben, moet ik hem maar vragen: hebben wij dat? Negen kansen op de tien wel. Ik zie de charme van vinyl overigens wel van in, maar om de paar nummers naar de pick-up lopen om de plaat om te draaien, dat is toch wel onpraktisch.

En ooit gek staan doen op Oh La La La van TC Matic? Schoeters: Ongetwijfeld. (imiteert spontaan de snedige intro) Het is een nummer dat je nooit afzet als je het op de radio hoort.

Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content