Tv-tip : Le corniaud met Louis de Funès @ Canvas (20.15u)

Le courniaud © .

Lachen, gieren, brullen met deze roadmovie van Gérard Oury. Handelsreiziger Antoine Maréchal is een echte pechvogel. Net wanneer hij met vakantie naar Italië wilde vertrekken, wordt zijn 2pk’tje in de prak gereden in Parijs. Maar dan doet de man die hem heeft aangereden hem een aanlokkelijk voorstel…

Komedie (1964), ITA, FRA – 105 min

Regie: Gérard Oury

Met: Louis de Funès en Bourvil

De rijke industrieel Leopold Saroyan die Antoine aanrijdt met zijn Benteley krijgt medelijden met zijn slachtoffer en stelt voor dat hij overvliegt naar Napels op zijn kosten en vervolgens een Cadillac van een Amerikaanse vriend naar Bordeaux brengt.

In werkelijkheid is Saroyan een schurk die drugs, goud, juwelen en een grote diamant wil smokkelen met behulp van ‘sukkel’ Antoine. Maar het zou geen Franse komedie zijn als er niet van alles misliep, wat voor de kijker dan weer komische beelden oplevert. Dolle pret op het scherm met het filmduo Louis de Funès en Bourvil. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content