Tv-tip: Ibiza Occident @ Acht (21.45u)

© iStock

Ibiza staat al decennialang voor nachtelijk vertier en dansen op een eeuwige beat. Deze docu gaat op zoek naar de ziel van het eiland.

Het Spaanse party-paradijs Ibiza is het hele jaar de plek bij uitstek om te feesten, bij voorkeur tot zonsopgang, dag in dag uit. Ooit was het anders en heerste er vooral een hippiesfeertje. Maar de romantiek van destijds heeft plaats moeten maken voor commercie.

Muzikanten, deejays en promotors zijn er onophoudelijk in de weer om een gesofistikeerde entertainmentmachine aan de praat te houden die de drang naar fun, seks en vrijheid van gestresseerde Westerlingen moet bevredigen. En dat lokt massa’s volk van over de hele wereld.

‘Jonge mensen dansen niet meer, ze springen alleen nog. En als ze aan het einde van het nummer hun handen uit de lucht willen halen dan past dat niet, want het is er te vol’, zei Günter Schwaiger eerder in een gesprek met nu.nl. Met deze documentaire wil de Ooostenrijker doordringen tot de ziel van het eiland. Prominente Ibiza-gangers komen aan het woord.

De camera volgt onder meer technodeejay Cristian Varela, die met zijn draaitafels onder de arm het eiland afschuimt, met in zijn kielzog een legertje managers en publiciteitslui. Impresario Richard Urgell verkoopt al sinds de jaren 70 ‘party’s en fun’ via zijn nightclubketen Pacha. Mike en Claire Manumission, de breinen achter de beruchte Manumission-fuiven, herinneren zich de wilde jaren 90. Ibizaveteranen DJ Alfredo – de 60 voorbij maar nog altijd drukbezet – en Manel Argaones blikken terug op de sixties, toen het huidige Hollywood van de elektronische muziekscene veel minder materialistisch was. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content