Tv-tip: Homeland Seizoen 4 @ 2BE (21.25u)

© gf

Op 2BE gaat het vierde seizoen van de Amerikaanse topserie ‘Homeland’ van start. Deze keer staat Carrie Mathison centraal.

De betere spionageseries mogen dan wel bekendstaan om hun uitvoerige research over de complexe realiteit van terreur en contraterreur, wanneer die realiteit de fictie binnendringt met een uithaal van enkele moordlustige moslimextremisten, is het toch even slikken. ‘Het is een enge tijd om controversiële, politiek baanbrekende programma’s te maken’, bekende David Nevins, de grote baas van de Amerikaanse kabelzender Showtime onlangs. Ook al is Homeland, de topserie waarnaar hij verwees, spottend noch satirisch, voor aanhangers van de radicale islam zal ze altijd een eenzijdige karikatuur blijven. Het is wellicht geen toeval dat Nevins na de aanslagen in Frankrijk aangaf dat de reeks in haar vijfde seizoen andere continenten en bedreigingen zou gaan opzoeken – ook al beweert hij dat ze gewoon herhaling willen vermijden.

In het vierde seizoen komt het gevaar dus nog steeds uit het Midden-Oosten. Na de dramatische ontknoping van de oorspronkelijke verhaallijn en de dood van acteur James Rebhorn, die Carries vader speelde, zagen de schrijvers zich genoodzaakt om op de resetknop te drukken. Sommige bijrollen werden uitgegomd, andere hertekend, de diepgang en de menselijkheid van het eerste seizoen werden opgediept en de actie werd verkast naar Pakistan en Afghanistan. Daar staat Carrie aan het hoofd van het CIA-filiaal in Kaboel, waar ze achter de knoppen zit van een leger drones en langzaam beseft dat afstand niet alleen nevenschade oplevert, maar ook – en erger – gewenning. (TVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content