Tv-tip: Het meeslepende liefdesverhaal ‘Angèle et Tony’ @ Canvas (23.40u)

© .

Een met veel naturel vertelde film die zich afspeelt aan de Franse noordwestkust. Niet verrassend, maar wel meeslepend.

Toen het romaneske liefdesverhaal Angèle et Tony in de bioscoop uitkwam, waren hoofdrolspelers Clotilde Hesme en Grégory Gadebois nog relatief onbekend. De film gaf hen echter de kans om uit de schaduw te treden: tijdens de Césars, de Franse Oscars, werden ze gelauwerd als beste vrouwelijke en mannelijke belofte. Ondertussen hebben ze nog meer naam gelaakt dankzij Les revenants, de engste, origineelste en meest bevreemdende Franse tv-serie sinds jaren.

Van zo’n creepy sfeertje is helemaal geen sprake in Angèle et Tony. Debutante Alix Delaporte volgt met haar camera een stugge vissersgemeenschap: mensen met een gesloten karakter die eerder op zee tegen de golven gaan roepen dan hun innerlijke onrust, twijfels en vragen en public op te dissen.

Een van de zeelui is visser Tony. Hij woont nog bij zijn moeder, en ze kunnen best een jonge hulp gebruiken bij de verkoop van de vis op de markt. Wanneer Tony een zoekertje in de krant plaatst, duikt Angèle in zijn leven op: een brute, impulsieve jonge vrouw die pas uit de gevangenis komt en zich voor een Action Man laat neuken. De job is niet de enige reden waarom Angèle naar het kille, door de economische crisis geteisterde Normandische vissersplaatsje is afgezakt: ze wil ook opnieuw contact met haar zoontje, dat bij haar schoonouders in de buurt verblijft, een kind dat haar nauwelijks kent.

Luc Joris

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content