Tv-tip: Hanna @ 2BE (20.35u)

© GF

Achtervolgingsthriller met Saoirse Ronan in de rol van een aan de poolcirkel gedrilde 16-jarige krijgster die af te rekenen krijgt met een wraaklustige CIA-agente, vertolkt door Cate Blanchett.

In Hanna (2011) gaat regisseur Joe Wright voor het eerst de actietoer op, al lijkt het resultaat meer een sprookje op speed dan een spionagethriller à la Jason Bourne. Prooi én roofdier is de zestienjarige Hanna (een witgebleekte Saoirse Ronan), die in de bossen van Finland door haar vader (Eric Bana) tot de perfecte killer werd gedrild. Menselijk contact is Hanna volkomen vreemd, maar ze staat donders goed haar mannetje wanneer ze op haar eentje een wraakmissie van een CIA-agente (Cate Blanchett) moet trotseren.

Ook hier laat Wright vorm over inhoud primeren zodat Hanna in hoofdzaak een showcase van actiescènes is, met veel stijl ingeblikt op beats van The Chemical Brothers.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content