TV-tip: FBI-reeks Quantico @ Q2 (20.30u)

© GF

Het Amerikaanse misdaaddrama Quantico volgt FBI-agente Alex Parrish, die onverwacht de hoofdverdachte wordt van de grootste terroristische aanslag in New York sinds 9/11.

Parrish moet haar naam zuiveren en dat begint in het FBI-hoofdkwartier in Quantico, de plek waar ze de kneepjes van het vak leerde. Critici vergeleken deze reeks van bij het startschot met het werk van Shonda Rhimes, het televisiebrein achter Grey’s Anatomy en How to Get Away with Murder.

Niet zo vreemd want Rhimes is de drijvende kracht achter de verhoogde diversiteit op de televisie sinds ze in 2012 Kerry Washington de hoofdrol gaf in Scandal, het eerste netwerkdrama met een zwarte vrouwelijke hoofdrol in meer dan dertig jaar – een beschamende mijlpaal die de baan vrijmaakte voor anderen om out of the box te denken tijdens het castingproces.

Dat deed Quantico: de hoofdrol wordt hier vertolkt door Priyanka Chopra, een Indiase actrice die doorbrak na haar Miss World-titel in 2000. De bekroonde Bollywoodster speelde mee in meer dan vijftig films en werd eerder dit jaar tijdens de People’s Choice Awards gelauwerd voor haar rol in Quantico: ze ontving de prijs voor beste actrice in een nieuwe serie.

Zondag 28/8, 20.30, Q2

Anke Wauters

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content