Tv-tip: Damages – Seizoen 4 @ VTM (22.45u)

Glenn Close in Damages © GF

Ook in het voorlaatste seizoen van deze bekroonde misdaadserie staan één grote zaak en de stormachtige band tussen Ellen en Patty centraal. Deze keer proberen ze de van doodslag verdachte baas van een militair beveiligingsbedrijf te berechten.

Damages is wellicht de meest onderschatte en onderbelichte dramareeks van de afgelopen jaren. Seizoen na seizoen bedenken de scenaristen van Damages de meest complexe verhaallijnen, speelt Glenn Close de ziel uit haar lijf als topadvocate Patty Hewes en worden bekende gastacteurs ingelijfd, maar het grote publiek is nooit gevolgd.

In dit vierde en voorlaatste seizoen speelt de immer geweldige John Goodman de nietsontziende ceo van een beveiligingsbedrijf. Die firma levert haar diensten aan het Amerikaanse leger in Afghanistan, maar is ook betrokken in een hele hoop duistere zaakjes, en Patty probeert die uit te spitten.

Het resultaat: opnieuw 10 razend knappe en spannende afleveringen, met een zeer knappe structuur waarin zoals altijd heen en weer geswitcht wordt tussen verleden, heden en toekomst. Iedereen die fan was van The Killing zou dit moeten ontdekken. (SW)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content