Tv-tip: Buitengewoon @ Eén (22.30u)

© vrt

Faye, Emir, Amal, Lenny, Adam, Evy, Lieze en Kenley: acht kinderen die moeten opgroeien met een beperking, maar evenveel dromen en levenslust hebben als hun leeftijdsgenoten. Laatste aflevering van deze reeks.

Deze laatste aflevering staat in het teken van de toekomst en geeft inzicht in de dromen en toekomstverwachtingen van de jongeren en hun ouders.

Adam (8 jaar) kan niet zien, hij kan niet zelfstandig eten of drinken en hij ontwikkelt geen taalvermogen. Hij brengt voortaan vier dagen per week door in het opvangcentrum. Samen met het personeel, zoeken zijn adoptieouders naar oplossingen.

Lieze (18 jaar) zoekt al jaren naar een (vakantie)job. Als slechtziende kreeg ze vaak te horen dat ze geen tijd hebben om haar extra op te leiden. Vandaag gaat ze langs een interimkantoor in de hoop dat zij kunnen helpen. “Kreeg ze maar de kans om eens te laten zien wat ze in haar mars heeft”, vertelt haar moeder. In deze laatste aflevering komen alle personages nog eens aan bod om te zien hoe het met hen gaat.

‘Zonder het met zo veel woorden te zeggen, is het dat wat de makers van Buitengewoon aftasten: het hellende vlak tussen wat we gewone mensen noemen en mensen die zichtbaar of onzichtbaar anders zijn. De reeks doet dat zonder in sentimentaliteit te vervallen, of zonder te peuteren naar tranen en emoties. Die zijn er, natuurlijk, maar er wordt nauwelijks op ingezoomd. De reeks is klassiek in haar opzet, experimenteert niet met montagetechnieken, maar neemt de ‘menselijke verhalen voor wat ze zijn’, aldus Focus-recensente Tine Hens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content