Tv-tip: Big Brother in je smartphone @ Eén (22.30u)

‘Koppen XL’ duikt in de wereld van de smartphone. Hoe dat ene toestelletje ons kwetsbaar maakt voor cybercriminelen en bedrijven die onze gegevens willen gebruiken voor reclamedoeleinden.

De smartphone, een toestel dat ontelbare mogelijkheden biedt: bellen, mailen, facebooken, gamen, filmen, agenda bijhouden, internetten, twitteren, … We staan ermee op en we gaan ermee slapen. En wie de boodschappen doet, op stap gaat met vrienden of zich richting werkvloer begeeft zonder dat ene toestelletje, voelt zich haast verweesd en soms een klein beetje ‘naakt’. Maar hoe zit het met onze privacy? Zit Big Brother in je smartphone?

Steeds meer bedrijven ontwikkelen apps waarmee men anderen kan volgen via de smartphone. Voor ouders die dat met hun kinderen overleggen is dat misschien een hele geruststelling. Maar voor anderen die bijvoorbeeld door een achterdochtige partner gevolgd worden zonder het zelf te weten, is dat wellicht een ander verhaal. Cybercriminelen zien in de smartphone dan weer een nieuwe en onuitputtelijke bron voor oplichterij.

Het reportageprogramma Koppen XL vestigt de aandacht op de groeiende bekommernis en praat met bezorgde ouders, achterdochtige echtgenoten, hackers en computerspecialisten die moeten zorgen voor een betere beveiliging. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content