Tv-tip: Belfilm – Robbe De Hert @ Canvas (20.40u)

© Belga Images

Documentaire van Aster Van de Vijver en Marieke Janssens over een van de monumenten in de Belgische filmgeschiedenis, Robbe De Hert.

Canvas zendt een nieuw tweeluik uit over twee monumenten in de Belgische filmgeschiedenis. Volgende week is het de beurt aan het koninklijk Belgisch filmarchief Cinematek en deze week wordt het leven en werk van Vlaams regisseur Robbe De Hert in de kijker geplaatst.

‘De peetvader van de Vlaamse film’ Robbe De Hert viert in 2014 zijn 50-jarig filmjubileum. Belfilm laat de 71-jarige filmmaker zelf aan het woord over zijn turbulente leven en carrière en vroeg ook mensen die hem het beste kennen om een woordje uitleg. Zo laten de documentairemakers zijn broer Stan De Hert, Monique Beyens (jeugdvriendin), Ida Dequeeker (vriendin), Fernand Auwera (scenarist en compagnon de route), Luc Pien (producent), Stijn Coninx (collega) Michaël Pas (acteur in ‘De Witte’, ‘Blueberry Hill’ en ‘Brylcream Boulevard’), Filip Peeters (acteur in ‘Trouble in Paradise’ en ‘Gaston’s War’), Eric Clerckx (acteur in ‘De Witte’), Jan Temmerman (filmrecensent), Guido Henderickx (regisseur en lid van filmcollectief Fugitive), Patrick Le Bon (regisseur en lid van filmcollectief Fugitive) en Renaat Coppens (regieassistent) aan het woord.

We krijgen inkijk in het leven vol successen en diepe dalen van de Vlaamse cineast die vaak in de clinch ligt met geldschieters, maar bovenal lovende commentaren krijgt van zijn medewerkers.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content