TV-tip: Arm & Rijk @ Canvas (21.35u)

In de nieuwe achtdelige documentairereeks Arm & Rijk gaat Jan Leyers overal ter wereld op zoek gaat naar de impact van materiële welstand en de groeiende ongelijkheid op het leven van de mensen ter plekke.

Arm & Rijk

Woensdag 12/2, 21.35 – Canvas

Hoe gaan mensen om met armoede of rijkdom en wat is de invloed ervan op hun bestaan, op hun visie op het leven en op hun wereldbeeld? Dat is het uitgangspunt van de nieuwe Canvasreeks Arm & Rijk, gepresenteerd door Jan Leyers.

In de eerste aflevering trekt hij naar Brazilië. Bijna nergens ter wereld is de kloof tussen arm en rijk zo groot als in de grootstad São Paulo, het economische kloppende hart van het land. De sociale tegenstellingen zorgen er voor torenhoge misdaadcijfers. De filosoof uit Boechout ontmoet er onder meer een journaliste die het slachtoffer werd van een brutale homejacking, een meisje dat getuigt over politiegeweld, tweelingzussen die opgroeiden in een arme favela en nu een carrière uitbouwen als model, en een bouwvakker die het wezen van arm zijn onthult.

In de volgende afleveringen bezoekt Leyers de staden New Delhi, Havana, Peking, Johannesburg, Dubai, Berlijn en Los Angeles. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content