Tv-tip: Ai Weiwei – Never Sorry @ Canvas (21u50)

© Newscom

Voor morgen het nieuwe televisieseizoen losbarst en je niet meer weet wat eerst te kijken, raden wij je aan om vanavond de documentaire over de meeste bekende Chinese kunstenaar te bekijken.

Kunstenaar en activist Ai Weiwei werd wereldvermaard om zijn postmoderne kunstwerken en politieke tegenstand. In de documentaire ‘Never Sorry’ volgt de Amerikaanse filmmaakster Alison Klayman hem tijdens de drie tumultueuze jaren 2008-2011.

De film geeft mooi de strijd van Weiwei weer, waarbij hij kunst en activisme met elkaar probeert te combineren. Ondanks heel veel tegenstand, als luis in de pels van de Chinese staat, blijft hij onophoudelijk pleiten voor de vrijheid van meningsuiting.

In ‘Never Sorry’ krijgen we zowel de voorbereidingen van zijn ambitieuze exposities te zien, als intieme familiemomenten én de toenemende conflicten met de Chinese autoriteiten. In 2011 wordt hij zelfs onder huisarrest geplaatst. Ai’s moeder is trots op haar zoon. ‘Maar toch, misschien zou het beter zijn als hij zich beperkt tot kunst,’ zegt ze. (AB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content