Tv-comeback van ‘Thunderbirds’ in 2015 met originele karakters

© gf

De cultserie Thunderbirds keert in 2015 terug naar het kleine scherm, vijftig jaar na de eerste uitzending. De poppen van weleer ruimen plaats voor computeranimaties. Rosamund Pike (‘Gone Girl’) gaat Lady Penelope inspreken.

Voor al wie zijn jeugd beleefde in de jaren ’60 zijn de Thunderbirds pure nostalgie. In de reeks redden marionetten de wereld van de ondergang. Thunderbirds kwam in 1965 voor het eerst op de Britse tv en later brak ze ook internationaal door, in zowat 30 landen.

Het nieuwe seizoen zal 26 afleveringen tellen en komt in het voorjaar 2015 op de buis. Dat is vijftig jaar na de uitzending van de eerste episode .

De remake ‘Thunderbirds are go!’, genoemd naar de bekende zin uit de intro van de serie, zal te zien zijn op de Britse openbare zender ITV, tevens ontwikkelaars van de reeks. Zij beloven dat de oorspronkelijke karakters opnieuw hun opwachting maken, met de Britse actrice Rosamund Pike (te zien in David Fincher’s adaptatie ‘Gone Girl’) die Lady Penelope zal inspreken en David Graham die zijn rol herneemt als haar butler Parker.

ITV doet een beroep op Weta Workshop en Pukeko Pictures om de iconische serie een flinke restyling te geven. Ze werken hiervoor met een combinatie van CGI-animaties en live-action decors op schaal. ‘Om eerlijk te zijn: het is zoals omgaan met het zilver des huizes. Wij zijn, zoals velen’ grote fan van de serie. Dat zorgt per definitie van wat bijkomende druk’, zo sprak uitvoerend producer Giles Ridge op de website van The Independent.

Weta Workshop, dat onder meer de miniatuurtjes zal creëren, is vooral bekend van films als ‘The Lord of The Rings’ en ‘The Hobbit’. Het zusterbedrijf Weta Digital sleepte in 2009 de Oscar voor visuele effecten in de wacht met ‘Avatar’.

Denise O’Donoghue, de directrice van ITV, liet vorig jaar al haar enthousiasme de vrije loop toen het nieuws bekendraakte: ‘Thunderbirds is een echte cultserie. Vaak wordt ze gezien als een kantelmoment in de geschiedenis van de animatie. We kijken ernaar uit om de reeks naar een hoger niveau te tillen, zonder de geest uit het oog te verliezen.’

In de jaren ’90 kende de reeks een revival. In 2004 kwam er zelfs een live-action film. De bedenker, Gerry Anderson, vond die Hollywoodproductie maar niks. “De grootste berg rotzooi die ik ooit zag”, aldus Anderson. Of hij de nieuwe reeks al dan niet beter vindt, zullen we nooit weten. Anderson overleed namelijk eind vorig jaar, hij werd 83 jaar. (CM/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content