Trailer nieuw seizoen Game of Thrones deze maand in Amerikaanse bioscopen

Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Redacteur Knack

Van 23 tot en met 29 januari zal een exclusieve trailer van het nieuwe seizoen van Game of Thrones te zien zijn in 150 Imax-bioscopen.

Productiehuis HBO (Home Box Office) lanceert tussen 23 en 29 januari de trailer van het nieuwe (vijfde) seizoen van Game of Thrones in 150 Amerikaanse bioscopen van Imax. Daarmee wordt voor het eerst een televisieserie op het hele grote scherm getoond, zo schrijft The New York Times.

Volgens de Amerikaanse krant wijst dit op de nieuwe ontwikkelingen in het veld: digitale video, televisieversies en films worden op een grote diversiteit aan schermen uitgezonden en gestreamd. Van de kleine schermpjes van onze mobiele telefoons tot de grote doeken van de cinema’s. Het toont ook aan hoe filmmaatschappijen en productiehuizen van hun kaskrakers megaevenementen willen maken, in een tijd waarin het steeds moeilijker is grote publieken aan te trekken.

Imax van haar kant kan met deze stunt tonen dat het meer doet dan louter films draaien. Het bedrijf spreekt ook met andere entertainmentbedrijven over het uitzenden van televisieseries en doet tests met liveuitzendingen van sportwedstrijden. Ook muziekconcerten liggen ter tafel. In The New York Times zegt CEO Richard L. Gelfond: ‘Het verleden en de toekomst van ons bedrijf is innovatie: innoveren in hoe content uitgezonden wordt.’

Imax heeft nog een experiment op stapel staan. De sequel van ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’ wordt uitgezonden in de bioscoop, simultaan met het streamen ervan op Netflix.

Eigen streamingdienst voor HBO

Met het uitzenden van de trailer trapt HBO meteen de promotie af rond het vijfde seizoen van Game of Thrones. Dat komt uit in april. HBO heeft echter nog andere marketing te voeren: in oktober van vorig jaar kondigde het huis van succes aan dat ze een eigen online streamingdienst zouden lanceren. Bovendien plant HBO haar eerste merkcampagne sinds 20 jaar.

Trailer nieuw seizoen Game of Thrones deze maand in Amerikaanse bioscopen
© Facebook

Waarnemers speculeerden volgens The New York Times dat HBO haar streamingdienst tegelijk zou lanceren met het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Op die manier zou HBO kunnen kapitaliseren op de buzz rond de successerie. Het vierde seizoen van Game of Thrones verzamelde 19 miljoen kijkers. Daarmee is het de meest bekeken HBO-serie ooit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content