‘Top Gear Live’ omgedoopt tot ‘Clarkson, Hammond and May live’

Autofreak (en enfant terrible) Jeremy Clarckson kreeg van de BBC de bons. Maar een live tour zit er nog wel in, weliswaar onder een andere naam. © Karl

Het olijke trio Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond gaat voortaan onder een nieuwe naam op tournee, nadat Clarkson door de BBC op straat werd gezet.

Na het ontslag van Top Gear-presentator Jeremy Clarkson, was er ook onduidelijkheid over het voortbestaan van de livetour van het megapopulaire autoprogramma. Dat is nu van de baan: ‘Top Gear live’ zoals het rondreizende evenement heette, wordt omgedoopt tot ‘Clarkson, Hammond and May live’, genoemd naar de drie presentatoren. In het nieuwe formaat worden alle links met de BBC geweerd.

‘Om de duizenden mensen die al een ticket hadden niet teleur te stellen, werd een overeenkomst met BBC Worldwide bereikt, zodat de tournee kan verdergezet worden. Alle evenementen zullen zonder enige branding of content van Top Gear plaatsvinden. Wij geloven dat dit, gezien de omstandigheden, een verstandige oplossing is’, aldus een woordvoerder.

De gecancelde shows eind maart in Noorwegen zullen doorgaan op 20 en 21 juni. Een maand eerder staan de autofreaks in Belfast. Daarna verhuizen ze met hun vierwielers nog richting Sheffield, Zuid-Afrika en Londen. Waar Clarkson daarna aan de slag gaat, is voorlopig niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content