Tom Van Dyck en Alice Reijs werken aan nieuwe fictiereeks

© Belga

Eén en Toespijs, het nieuwe productiehuis van het acteurskoppel Tom Van Dyck en Alice Reijs, hebben een overeenkomst voor de productie van de fictiereeks ‘Den Elfde van den Elfde’.

Eén en Toespijs, het nieuwe productiehuis van het acteurskoppel Tom Van Dyck en Alice Reijs, hebben een overeenkomst voor de productie van de fictiereeks ‘Den Elfde van den Elfde’. Het wordt een muzikale, tragikomische reeks in 8 afleveringen. Dat heeft de VRT in een persbericht bekendgemaakt.

‘Den Elfde van den Elfde’ speelt zich af in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval in het gehucht Knorrendonk en vertelt het verhaal van een familie die ten onder gaat aan de strijd om wie prins carnaval mag worden. “Toespijs mag dan wel een nieuw productiehuis zijn,” zegt Jean Philip De Tender, netmanager van Eén, “met Tom en Alice staan er ervaren mensen aan het stuur, die al uitgebreid hun sporen hebben verdiend in de wereld van televisie, theater en film.”

Tom Van Dyck schreef mee, co-regisseerde en acteerde in de televisiereeksen ‘Van vlees en bloed’ en ‘Met man en macht’. Hij acteerde ook in ‘De Ronde’, ‘Sinteressante dingen’, ‘De parelvissers’, ‘Matroesjka’s’, ‘In de gloria’ en ‘Het eiland’. Hij speelde ook mee in de langspeelfilms ‘Frits en Freddy’, ‘Dennis van Rita’ en ‘De zaak Alzheimer’. Alice Reijs was afgelopen jaren op televisie te zien in onder meer ‘Met man en macht’, ‘Van vlees en bloed’, ‘Het eiland’, ‘Aspe’ en ‘Vermist’. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content