Tom Hanks, Leonardo DiCaprio en HBO werken aan Gorbatsjov-project

De Amerikaanse televisiezender HBO werkt, met de hulp van onder andere Tom Hanks en Leonardo DiCaprio, aan een project over de Koude Oorlog. Het project zou de val van USSR volgen door de ogen van toenmalig president Michail Gorbatsjov.

De hoge kijkcijfers voor de nieuwe Amerikaanse dramareeks ‘The Americans’, over een koppel Russische spionnen op een undercoveroperatie in de VS, lijken HBO op ideeën te brengen. De televisiezender is van plan om een grootschalige project aan de Koude Oorlog te wijden. De serie zou draaien rond de figuur van Mikhail Gorbatsjov, toenmalig president van de Sovjet-Unie.

Tom Hanks en Leonardo DiCaprio zijn allebei co-producers, elks via zijn eigen productiemaatschappij, respectievelijk Playtone en Appian Way. John Shiban, bekend van ‘Breaking Bad’ en ‘Hell on Wheels’, staat in voor het scenario. Opvallend is dat zowel de echte Michail Gorbatsjov als zijn originele Engelse vertaler als adviseurs meewerken aan het project.

Michail Sergejevitsj Gorbatsjov was van 1990 tot 1991 president van de Sovjet-Unie. Zijn hervorming van de communistische partij leidde tot het einde van de Koude Oorlog, waarvoor hij in 1990 de Noberlprijs voor de Vrede ontving. Met het einde van de Koude Oorlog, veroorzaakte hij ook het einde van de politieke macht van de communistische partij en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Gorbatsjov werd al eens eerder vertolkt in een film, met name door Christoph Waltz in ‘Reykjavik’, die momenteel wordt opgenomen. (XVdL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content