Tom Baetens verlaat productiehuis Shelter

© Belga

Tom Baetens maakt niet langer deel uit van het productiehuis Shelter, bedenker van het 2BE-programma ‘Wat Als?’ dat vorige week nog een Gouden Roos won. Baetens verlaat uit eigen initiatief het productiehuis en zoekt andere horizonten op.

Tom Baetens maakt niet langer deel uit van het productiehuis Shelter, bedenker van het 2BE-programma ‘Wat Als?’ dat vorige week nog een Gouden Roos won. Baetens verlaat uit eigen initiatief het productiehuis en zoekt andere horizonten op. Hij bevestigt het bericht op de website van De Tijd.

“De beslissing over mijn vertrek bij Shelter viel al enkele weken geleden”, zegt hij. “Ik heb vijf mooie jaren beleefd bij Shelter. Het was superintensief en we hebben hoog gevlogen, maar op een bepaald moment had ik zin om frisse lucht op te snuiven.”

Zijn toekomstplannen zijn voorlopig nog beperkt, zegt Baetens zelf. Het volgende project wordt alleszins geen Shelter-project. “Ik ga als zelfstandige mijn eigen wereld verkennen en zoek iets anders in de tv-wereld, liefst als scenarist of redacteur. Ik had echt nood om iets anders te doen”, aldus Baetens. Concrete plannen heeft hij nog niet.

“De gesprekken met diverse potentiële partners lopen.” Shelter won vorige week een tweede Gouden Roos, voor het 2BE-programma ‘Wat Als?’. In 2010 sleepte het productiehuis ook een Gouden Roos in de wacht voor ‘Benidorm Bastards’. Shelter is een onderdeel van TV Bastards, het interne productiehuis van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa, moederholding van onder meer vtm en 2BE). (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content