Tim Mielants in regisseursteam van tweede seizoen van Brits-Franse serie ‘The Tunnel’

Tim Mielants op de set van 'Cordon'. © gf

Tim Mielants, de Vlaamse regisseur van meer Cordon en Code 37, gaat twee episodes van het tweede seizoen van de Brits-Franse serie The Tunnel regisseren.

‘Als je zo’n unieke kans krijgt, moet je die grijpen. Ik zou het anders nooit aan mezelf kunnen verantwoorden dat ik er niet voor gegaan ben’, reageert Tim Mielants. ‘Toch is een carrière in het buitenland niet per se een doel op zich. Ik hoop altijd te kunnen kiezen voor projecten die mij inhoudelijk het meest fascineren.’

Mielants, al jaren een grote filmbelofte, speelde zich in de kijker bij de producenten van The Tunnel dankzij het internationale succes van Cordon. De Vlaamse fictiereeks over een virusuitbraak in het Tropisch Instituut werd ondertussen vertoond op BBC Four en SBS Australia, terwijl de Amerikaanse zender CW een pilootaflevering voor een remake bestelde.

‘The Tunnel’, de Brits-Franse serie waarvoor hij werd gevraagd, is geïnspireerd door de Zweeds-Deense hit ‘The Bridge’ en heeft hoofdrolspelers Clémence Poésy (Harry Potter and the Deathly Hallows, Mr Morgan’s Last Love, In Bruges) en Stephen Dillane (Game of Thrones, Spy Game, The Hours) in de aftiteling.

Het eerste seizoen focuste op een moordzaak in de Kanaaltunnel die Groot-Brittannië en Frankrijk verbindt. Het tweede seizoen volgt de verhaallijn rond de mysterieuze crash van een passagiersvliegtuig waarbij alle inzittenden omkomen.

Mielants zal twee afleveringen van de reeks regisseren en treedt daarmee in de voetsporen van Jakob Verbruggen die internationaal zijn visitekaartje afleverde met de regie van de BBC-reeks The Fall, en ondertussen ook enkele episodes van de Amerikaanse remake van The Bridge en de miniserie London Spy voor de BBC inblikte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content