Thuis-acteur Pol Goossens furieus op VIER: ‘Ik werk nooit meer voor hen’

Pol Goossens is boos op VIER. Aanleiding is de beruchte kreeft-bereiding van Piet Huysentruyt waarbij het dier levend werd gegrild tijdens het programma ‘Chez Piet’. ‘Dieren zijn weerloos, daar blijf je af.’

VIER heeft het verkorven bij Pol Goossens, en iedereen mag het weten. Ook de populaire Thuis-acteur én bekendste dierenvriend van Vlaanderen zag het beruchte filmpje waarin tv-kok Piet Huysentruyt tijdens zijn programma ‘Chez Piet’ een levende kreeft eerst de poten afrukte en vervolgens op de grill gooide.

‘Dieren zijn weerloos, daar blijf je af’, zegt hij in Het Laatste Nieuws. ‘Nog liever heb ik dat ze mij zonder verdoving de poten uittrekken, mij in tweeën snijden en alsnog levend op de grill smijten, dan dat ik mij ook maar één seconde ten dienste zou stellen van deze zender’.

De acteur die op Eén het mooie weer maakt als ‘Frank van Simonneke’ heeft zijn liefde voor dieren nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij was dan ook stomverbaasd toen hij de sterrenchef de kandidaten van ‘Komen Eten’ de ‘knepen van het vak’ leerde. ‘Ik word woedend als ik dierenleed zie’, zegt Goossens nog in de krant. ‘Wat mensen allemaal uitspoken, vind ik onvoorstelbaar. Ik kan daarvan wakker liggen.’

Ook GAIA-oprichter en boegbeeld Michel Vandenbosch reageerde al furieus. ‘Dit is de gruwelijkste pijn die je een kreeft kan aandoen. Huysentruyt houdt nog maar eens de mythe in stand dat dieren moeten lijden om lekker te zijn.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content