Els Van Steenberghe

Theaterfestival Boulevard brengt Belgische kleppers naar Den Bosch

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Zoekt u deze zomer een goede reden om naar ’s Hertogenbosch af te zakken? Dan is de 29e editie van Theaterfestival Boulevard mogelijk een fijne aanleiding.

Vanuit het festivalcentrum in het historische centrum beleef je op locaties in en om de Bossche binnenstad verrassend locatietheater.

Dit jaar zijn er opvallend veel Belgische kleppers te gast zoals NTGents Rood, Laika’s Suikerspin, FCBergmans wonderlijke 300 EL X 50 EL X 30 EL en het door Het Theaterfestival geselecteerde Duikvlucht van Studio ORKA. Ook Compagnie Kaiet en André Manuel zijn van partij met Het lied en De Dolfijntjes luisteren eveneens het Boulevardfestival op.

Daarnaast presenteert Theaterfestival Boulevard 2013 tal van Nederlandse topvoorstellingen zoals Theater Artemis’ Peter Pan-verhaal Never never wonder, Matzers popconcertbewerking van Romeo &Juliet, het stadsliefdesverhaal Vijf seconden van Het Zuidelijk Toneel. En de avonturiers kunnen afdalen in een bouwput waar Toneelgroep Oostpool toneel maakt.

Ook jong talent krijgt een platform. De Verkadefabriek is het tweede festivalhart met BLVRD FABRICAAT waar theaterveulens het mooie weer maken. Hier zijn de Belgen eveneens goed vertegenwoordigd door Hof van Eede (met Waar de wereld naartoe gaat, daar gaan wij naartoe) en Stichting nieuwe helden/Lucas de Man die Wij, Varkenland brengt.

(E.V.S.)

Alle info: www.festivalboulevard.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content