Els Van Steenberghe

Theater: Wat is drinken?, Lazarus

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

‘Wat is drinken?’, vroeg Lazarus zich af. Hun antwoord: een (bijna) onafgebroken stroom van deliriumvisioenen.

Met een been in een glanzend zwart boxershortje tuurt Koen De Graeve naar Charlotte Vandermeersch. Wat verderop de scène trippelt zij – in kleurige bikini – tussen een zwijmelende Joris Van Den Brande en een bepruikte Gunther Lesage. Plots draait Vandermeersch zich op de punthakken van haar roze stiletto’s en beent naar De Graeve. Die hijst haar in een lederen jurkje met gigantische schoudervullingen. Zo transformeert dit straathoertje tot een buitenaards wezen (een ‘zweefteefje’) dat de aarde verkent. Intussen hult De Graeve zich in een zwartkanten jasje om als Lady Death in het voetlicht te treden…

Toch lessen die olijke scènebeelden in Wat is drinken? ( * * * ) onze dorst naar sprankelend theater niet helemaal. Ondanks het ijzersterke spel van Joris Van Den Brande als de aangeschoten Belane / Bukowksi. In een poging om het stuk tot meer dan een deliriumtrip te maken, fnuikt Lazarus de drive. Want de verstilde momenten waarop Belane filosofeert, doen eerder aan als luchtbellen in wodka dan als bubbels in champagne.

Wat is drinken? Veel lallen en soms schitterend scoren. Dat bevestigt Lazarus met schwung maar iets te weinig spankracht.

Els Van Steenberghe

Meer info: www.lazarus.be

De volledige recensie verschijnt op woensdag 11 januari 2012 – net voor de tournee van Wat is drinken? – in Knack Focus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content