Els Van Steenberghe

Theater: Guitige bierbeesten

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

De hanen van theatercollectief Het KIP presenteren met ‘Chicks for money, nothing for free’ een guitig, te luchtig dansstuk over coole én jankende mannen.

‘Papa, waarom kieper jij op deze foto een blikje bier in de onderbroek van die meneer?’ Zulke vragen uit de kindermond zullen de geschifte mannen die de scène onveilig maken in Chicks for money, nothing for free ( * * * ) ooit moeten beantwoorden.

Alvorens zich enthousiast in een leven vol luiers en borstvoedingsbeha’s te storten, wilden deze heerschappen (Gilles De Schryver, Arend Pinoy, Oliver Roe, Yahya terryn, Robrecht Vanden Thoren en Hendrik-Hein Van Doorn) nog een keer het beest uithangen en de scène tot de speelplaats maken die ze ontgroeid zijn. Het resultaat is geen stuk dat met pronte bast de toneelgeschiedenis zal trotseren -daarvoor weegt het te licht – maar eentje dat je een instant goed gevoel bezorgt. De voorstelling ontluikt zoals een storm: ze begint onheilspellend rustig en eindigt turbulent. Zowel de kalme als de woeste momenten steken de draak met de zogeheten mannelijkheid.

Toch stal Chicks for money, nothing for free ons hart niet helemaal. Dit van spelgoesting zinderende stuk toont de boterzachte binnenkant van de bink: een brullende womanizer die al eens vecht tegen zijn tranen en snakt naar geborgenheid. Wat we misten? Coherentie, choreografische inventiviteit én peper in die strakke, dansende konten. Hell yeah!

Els Van Steenberghe

De volledige recensie lees je volgende week (21 maart 2012) in Knack Focus.

Meer info: www.hetkip.be en www.kopergietery.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content