Opinie

Els Van Steenberghe

Theater: Fiddler on the Roof, Music Hall

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Music Hall twijfelt tussen kunst en kitsch in ‘Fiddler on the Roof’. Het levert een fijne maar onevenwichtige musical op.

Eindelijk prijkt Lucas Van den Eynde nog eens in volle glorie op de planken. Hij vertolkt de Joodse melkboer Tevye in Frank Van Laeckes verrassend ingetogen en secure enscenering van Joseph Steins script Fiddler on the Roof (1964).

Het verhaal over de Joodse melkboer die God meermaals in de ogen (lees: wolken) kijkt en vraagt wanneer traditie voor vernieuwing en ‘echte liefde’ moet wijken, doet wat belegen aan. Al is het beschermende gevoel dat vader Teyve voor zijn vijf uit te huwelijken dochters voelt van alle tijden.

Het bonte acteursgezelschap speelt in een behoorlijk ‘schizofrene’ vormgeving. In zijn streven naar absolute eenvoud herleidde Van Laecke het decor tot een minimum: veel (soms te veel) gekleurd licht en enkele waslijnen. De kostuums ademen dan weer wél historische correctheid uit.

Fiddler on the Roof ( * * * ) is een vrij geslaagde, knap gespeelde, goed gezongen maar wat gefragmenteerde musical waarvan het thema ook de status van productiehuis Music Hall verwoordt: traditie en vernieuwing trachten te verzoenen maar daar (nog) niet helemaal in slagen.

Els Van Steenberghe

Meer info: www.musichall.be

De volledige recensie leest u op 4 januari 2012 in Knack Focus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content