‘The Voice’ waait over naar Afghanistan

De populaire talentenjacht ‘The Voice’ krijgt nu ook een Afghaanse versie. Vanaf mei toont TOLO TV, de best bekeken zender van Afghanistan, de zoektocht naar de beste stem van het land.

Televisiekijkend Afghanistan mag zich vanaf mei verwachten aan onbekende zangtalenten van eigen bodem, want dan brengt het plaatselijke TOLO TV het entertainmentsprogramma ‘The Voice Of Afghanistan’. De format blijft dezelfde: een eerste ronde – de zogenaamde blind auditions – waarin kandidaten de juryleden moeten overtuigen op basis van hun vocale vaardigheden. Voor de geselecteerden volgt dan een afvallingsrace met live-uitzendingen.

‘The Voice, bedacht door de Nederlandse televisieproducer John de Mol, is intussen al aan meer dan 50 landen verkocht, waaronder België, Amerika, Frankrijk, China en nu ook Afghanistan.

Voor Afghanistan betekent het een mijlpaal in de tv-geschiedenis. ‘Wij kijken uit naar de zoektocht naar de beste stem van het land’, klinkt het. Welke coaches er op de kenmerkende draaiende stoelen zullen zitten, is nog niet bekend. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content