‘The Simpsons’ brengt hommage aan Stanley Kubrick (video)

© gf

De 25ste ‘Treehouse of Horror’-special van The Simpsons, naar aanleiding van Hallowoon, stond in teken van de iconische filmmaker Stanley Kubrick. Met (hilarische) filmverwijzingen naar ‘A Clockwork Orange’, ‘2001: A Space Oddyssey’ en ‘Eyes Wide Shut’.

Naar jaarlijkse gewoonte toveren ’s werelds beroemdste gele figuren een van hun afleveringen om tot een heuse Halloween-special: ‘Treehouse of Horror’. The Simpsons staan erom bekend hun afleveringen vol te steken met verwijzingen en knipogen naar vergeten films. Deze keer kiezen ze voor cultregisseur Stanley Kubrick.

Al 25 jaar kleuren ‘The Simpsons’ van Matt Groening je televisiescherm geel en doen ze je hoofd rood worden van het lachen. Traditiegetrouw verandert een oktoberaflevering in de Halloween-special, ‘Treehouse of Horror’. In de ‘gruwelrijke’ uitzending van dit jaar huldigen de makers van de meest succesvolle tekenfilmreeks aller tijden, Stanley Kubrick. De legendarische regisseur was een meester van de film en is niet weg te denken uit menig filmoverzicht.

In 1994 parodieerde de komische familieshow al Kubrick’s ‘The Shining’, maar dit jaar gaat ze all out. In een anderhalve minuut neemt de serie je mee doorheen de geschiedenis van de grootmeesters bekendste werken. ‘A Clockwork Orange’, ‘2001: A Space Oddyssey’ en ‘Eyes Wide Shut’, ze passeren allemaal de revue. Zelfs Kubrick maakt zijn opwachting. Geniet hieronder van het fragment. (WH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content