Televisiereeks ‘Salamander’ verkocht aan BBC Four

BBC Four heeft de rechten aangekocht van de Vlaamse tv-reeks “Salamander”. De politieke thriller zal worden opgenomen in het zaterdagavondprogramma van de Britse zender.

‘Salamander’ binnenkort op zaterdagavond op de Britse beeldbuis, traditioneel het zendmoment waarop kwalitatieve buitenlandse producties geprogrammeerd worden. Verder zal er ook een Noord-Amerikaanse remake van de reeks gemaakt worden.

”Salamander’ is een aangrijpende thriller waardoor je op het puntje van je stoel gaat zitten en zal een fantastische aanvulling zijn voor ons zaterdagavondprogramma”, zegt Sue Deeks, de verantwoordelijke bij BBC voor de aankoop van programma’s. Op BBC Four worden zaterdagavond ook series als “The Killing” en “Borgen” uitgezonden.

“Salamander” is een productie van het Wemmelse productiehuis Skyline Entertainment. De reeks, die geschreven werd door Ward Hulselmans en geregisseerd door Frank Van Mechelen, werd in Vlaanderen uitgezonden op Eén en groeide meteen uit tot een kijkcijferkanon. De laatste aflevering was goed voor zo’n 1,85 miljoen rechtstreekse en uitgestelde kijkers. De hoofdrollen worden vertolkt door Filip Peeters, Koen De Bouw en Jo De Meyere.

“Salamander” werd ook al verkocht aan de RTBF en er worden momenteel onderhandelingen gevoerd met televisiestations in meerdere landen. Skyline Entertainment gaat bovendien een Engelstalige remake maken van “Salamander” in coproductie met Cite Amerique uit Canada en het Britse Artist Studio. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content