Telenet sluit exclusieve deal met HBO

© HBO

Telenet heeft de exclusieve rechten verworven voor alle nieuwe series en films die de Amerikaanse filmstudio HBO de komende 3 jaar zal produceren.

PRIME-kijkers krijgen alle nieuwe HBO-releases als eerste in België op de beeldbuis te zien. Met deze deal ziet PRIME zijn aanbod van topseries en kwalitatief hoogstaande films aanzienlijk uitbreiden.

Eerder zond de betaalzender al series als Band of Brothers, Deadwood en The Pacific uit. De rechten werden telkens afzonderlijk per serie aangekocht. Nu heeft het dus een exclusieve overeenkomst voor alle nieuwe films en series die de gerenommeerde Amerikaanse filmstudio de komende drie jaar zal uitbrengen.

‘Deze deal met HBO maakt in combinatie met de andere deals die we met filmstudio’s hebben van PRIME een ijzersterk merk. PRIME zendt nu elke dag een nieuwe aflevering van een serie uit’, zegt Siegfried Moens, business manager Film Channels.

Het aanbod
Momenteel behoren al enkele van deze HBO-nieuwigheden tot het betaalpakket van Telenet. Tussen de nieuwe series zit ondermeer ‘Veep’ met Emmy winnares Julia Louis-Dreyfus over het reilen en zeilen op het kantoor van de vicepresident van de VS. Ook ‘Girls’, van de getalenteerde Lena Dunham, over het leven als twintigjarige in het New York van vandaag; ‘Enlightened’ met Laura Dern en ‘Bored To Death’ met Zach Galifianakis staan op het programma.

Neusje van de zalm is ‘The Newsroom’ van schrijver Aaron Sorkin met ondermeer Jeff Daniels die zijn team als nieuwsanker op aparte wijze leidt. De kijkers van PRIME mogen ook de nieuwe seizoenen van de succesvolle reeksen Game of Thrones en Boardwalk Empire verwachten.

In het filmaanbod zitten onder meer ‘Game Change’ met Julianne Moore als Sarah Palin op weg naar Washington en ‘Hemingway and Gellhorn’ met Nicole Kidman en Clive Owen. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content