Strippremière ‘Boerke in Hollywood’ in Gentse Vooruit

De geestelijke vader van Knack Focus’ favoriete stripfiguur, Pieter de Poortere, brengt binnenkort het stripboek ‘Boerke in Hollywood’ uit ter gelegenheid van Boerkes tiende verjaardag.

Trouwe lezers van Knack Focus zijn al jaren getuige van Pieter de Poorteres talent om elke week één verhaal op één pagina te toveren. Met het stripalbum ‘Boerke in Hollywood’ bewijst hij nu ook een heel boek vol te kunnen tekenen. Boerke wordt een Hollywoodster en kruipt in de hoofdrol van een hele reeks filmklassiekers.

Na de voorstelling van het album volgt een Boerkes Battle. Pieter de Poortere neemt het op tegen een tiental bekende en minder bekende tekenaars met onder meer Kim, Ilah, Charel Cambré, Reinhart, Lectrr, Serge Baeken, Stedho, Maarten Van de Wiele en Stijn Felix die vorig jaar met Tunguska onze striptekeningwedstrijd won en een jaar lang wekelijks een pagina mocht bezetten in ons blad. De Battle zal begeleid worden door de Zultse singer-songwriter Berlaen.

Na dit alles kunt u nog eens genieten van de filmklassieker ‘Taxi Driver’ van Martin Scorsese met onder meer de onnavolgbare Robert De Niro (“Are you talkin’ to me?) uit 1976. De remake van de film, met in de hoofdrol Boerke, is in het nagelnieuw stripalbum te bekijken.

Iedereen is van harte welkom op donderdag 9 juni om 20 uur in de Balzaal van de Vooruit in Gent om Boerkes première en Battle te komen volgen. De toegang is gratis. Om 22 uur wordt de filmklassieker ‘Taxi Driver’ in het Café van de Vooruit vertoond, ook helemaal gratis.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content