Stephen Colbert vervangt Letterman in de ‘Late Show’

Stephen Colbert, presentator van ‘The Colbert Report’ op Comedy Central, is de nieuwe host van de ‘Late Show’. Colbert tekende alvast een contract voor vijf jaar.

David Letterman kondigde zijn pensioen op 3 april tijdens de talkshow op CBS aan. Niemand presenteerde langer een avondshow dan hem, maar in 2015 stopt hij er dus mee. Wanneer zijn vervanger Stephen Colbert te zien zal zijn als host, staat nog niet vast. Maar hij zal minstens tot 2020 de ‘Late Show’ hosten.

‘The Colbert Report’

Colbert was eerder te zien als reporter in het komische programma ‘The Daily Show’. Hij presenteerde daarna tien jaar lang ‘The Colbert Report’ op Comedy Central, een satirisch programma waarin hij de spot drijft met journaals als Fox News. Daarmee kon hij al vier Emmy’s winnen. Colbert zal de ‘Late Show’ als zichzelf presenteren, en niet als het typetje dat hij speelt in ‘The Colbert Report’. Dat programma zal nog acht maanden uitzenden.

“We zijn trots dat de getalenteerde Stephen Colbert bijna twee decennia lang een deel was van onze familie”, zegt Comedy Central in een statement. “We kijken uit naar de volgende acht maanden van het grensverleggende programma ‘Colbert Report’ en wensen Stephen het beste.” (FL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content