Stef Kamil Carlens maakt dansvoorstelling

© Maarten Vanden Abeele

Festival Dansand maakt de eerste – veelbelovende – namen bekend.

Als Vrijstaat O. – een kunstencentrum in Oostende – een tipje van de programmasluier van hun tweejaarlijks festival Dansand! oplicht, vliegt de unieke geur van zonnecrème, de zee én zweet van hedendaagse dansers je meteen in de neus.

Van donderdag 28 juni 2012 tot en met zondag 1 juli 2012 vindt de derde editie plaats op het strand van Oostende. Curator Katleen Van Langendonck jaagt opnieuw een hele reeks artiesten uit de veilige omgeving van de ‘black box’. ‘Voor de dansers is het niet evident om een relatie aan te gaan met krachtige natuurelementen als opwaaiend zand, sterke wind, wisselende wolkenformaties, een soms woelige zee en een ondergaande zon’, vertelt ze. ‘Maar als de krachtmeting tussen bewegende lichamen, veelal live muziek en de omgeving lukt, levert het wondermooie voorstellingen op’, besluit Van Langendonck.

Zij werkt momenteel het programma af maar wil alvast verklappen dat Jan Lauwers’ Needcompany de afsluiter levert met 25 Moves, een eenmalige creatie met dans en live muziek refererend aan de voorbije 25 jaar van dit Brusselse gezelschap.

En Stef Kamil Carlens – die sinds Dancing with the sound hobbyist (zijn samenwerking met choreografe Anne Teresa De Keersmaeker) de smaak van hedendaagse dans te pakken heeft – gaat muzikaal in dialoog met een danser.

Ook de locatieprojecten Up van de Filippijnse beeldende kunstenares en paaldanseres Eisa Jocson en Benjamin Vandewalles Birdwatching zullen uw romantische strandwandeling op artistiek verantwoorde wijze pimpen.

Els Van Steenberghe

Meer informatie: www.dansand.be

Hier leest u het verslag van de vorige editie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content